FacebookNasıl Yapılır?

Silinen Facebook Gönderileri Nasıl Kurtarılır

Hiç bir Facebook gönderisini silip sonra onu geri alabilmeyi dilediğiniz oldu mu? Belki yanlışlıkla sildiniz. Veya sadece akışınızı düzenlemek istediniz ama şimdi sildiğinize pişman mısınız?

Bu başınıza geldiyse endişelenmeyin; Facebook silinen gönderileri kurtarmayı kolaylaştırdı ve biz de bu makalemizde size bunu nasıl yapacağınızı göstereceğiz.

Bir Facebook Gönderisini Sildiğinizde Ne Olur?

Facebook’ta bir gönderiyi sildiğinizde aslında gönderi platformdan hemen kaybolmaz. Bunun yerine Çöp Kutusu adı verilen gizli bir klasöre taşınır. Facebook, gönderileri kalıcı olarak silmeden önce 30 gün boyunca Çöp Kutusu’nda tutuyor.

Bu, bir gönderiyi yanlışlıkla silerseniz veya daha sonra silme konusunda fikrinizi değiştirirseniz, onu kurtarmak için 30 gününüz olduğu anlamına gelir. Ancak 30 gün dolduğunda gönderi tamamen kaybolur ve onu geri alamazsınız.

Silinen Facebook Gönderilerini Çöp Kutusu Klasörünüzden Nasıl Kurtarırsınız?

İstediğiniz herhangi bir cihazı kullanarak çöp kutusu klasöründeki gönderileri kurtarabilirsiniz.

Uygulamada Silinen Facebook Gönderileri Nasıl Alınır?

Facebook uygulamasını kullanıyorsanız şu adımları izleyin:

  1. Akıllı telefonunuzda Facebook uygulamasını başlatın.
  2. Profilinize gidin.
  3. Profil ayarlarını ortaya çıkarmak için üç nokta simgesine (üç nokta) dokunun.
  4. Arşivle’yi seçin.
  5. Arşiv sayfasında Çöp Kutusu’na dokunun.
  6. Kurtarmak istediğiniz gönderiyi bulun ve yanındaki üç noktaya dokunun.
  7. Profile geri yükle’yi seçin.

Bu, gönderiyi sizin için geri yükleyecektir.

Facebook Web Sitesindeki Silinen Gönderiler Nasıl Kurtarılır

Facebook web sitesinde silinen gönderileri kurtarma işlemi Android uygulamasınınkine benzer, ancak simge yerleşimi biraz farklı olabilir.

  1. Bir web tarayıcısı başlatın ve Facebook’a gidin.
  2. Profilinize gidin.
  3. Üç nokta simgesine tıklayın ve Arşivle’yi seçin.
  4. Sol kenar çubuğundaki Çöp Kutusu’na tıklayın.
  5. Kurtarmak istediğiniz gönderiyi bulun, yanındaki üç noktaya tıklayın ve ardından Profile Geri Yükle’yi seçin.

Facebook Gönderisini Silmek ve Arşivlemek Arasındaki Fark

Bir Facebook gönderisini silmekle arşivlemek arasında bir fark olduğunu unutmamak önemlidir. Bir Facebook gönderisini sildiğinizde, gönderi profil sayfanızdan çöp kutusu klasörünüze taşınır ve kalıcı olarak silinmeden önce 30 gün boyunca orada kalır.

Bir Facebook gönderisini arşivlemek, onun profil sayfanızdan gizleneceği ve arşiv klasörünüze gönderileceği ve siz onu arşivden çıkarana veya silene kadar süresiz olarak orada kalacağı anlamına gelir. Facebook gönderilerinin nasıl arşivleneceğine dair yazımız, arşivleme özelliğinin nasıl çalıştığını detaylı bir şekilde ele alıyor.

Gönderinizi Çöp Kutusu Klasöründe Bulamıyor musunuz?

Silinen her gönderinin Çöp Kutusu klasörüne düşmediği ortaya çıktı. Tek bir fotoğrafı silerseniz, Çöp Kutusu klasörüne girmeden kalıcı olarak silinir. Durumun neden böyle olduğu belirsiz.

Örneğin, profilinizde yedi fotoğraftan oluşan bir grup paylaştığınızı ve bu gruptaki dördüncü fotoğrafı sildiğinizi varsayalım. Bu dördüncü fotoğraf Çöp Kutusu klasörüne girmeden kalıcı olarak kaybolacak. Ancak yedi fotoğrafın tamamını içeren gönderinin tamamını silerseniz gönderi Çöp Kutusu klasörüne gider.

Bir gönderiyi Çöp Kutusu klasöründe bulamamanızın bir diğer yaygın nedeni de gönderinin 30 günden uzun süredir orada olmasıdır. Facebook, gönderileri 30 gün sonra Çöp Kutusu klasöründen kalıcı olarak siler, yani bir aydan uzun süre önce silinmiş bir gönderiyi arıyorsanız, gönderi orada olmayacaktır.

Facebook Gönderilerini Silmeli veya Arşivlemeli misiniz?

Bu sorunun cevabı öncelikle gönderiyi neden sildiğinize bağlıdır. Yalnızca feed’inizi düzenlemeye çalışıyorsanız arşivleme en iyi seçenek olabilir. Ancak bir gönderiden kalıcı olarak kurtulmaya çalışıyorsanız onu silmek daha iyidir.

Bir gönderiyi silmek mi yoksa arşivlemek mi istediğinizden emin değilseniz arşivlemeyi düşünün. Bu şekilde fikrinizi değiştirirseniz her zaman geri alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu